Thursday, September 9, 2010

Tiit Mauer

Tiit Mauer, vanus 42 aastat. Töötan 17 aastat Tartu Raatuse Gümnaasiumis infojuhina, olen õpetanud arvutit, matemaatikat ja füüsikat. Tegelen arvutikoolitajana, peamised koostööpartnerid on Tiigrihüppe Sihtasutus ja Tartu Haritlaste Liit. Tegelesin tippspordiga, olen tulnud kergejõustikus 10-kordseks Eesti meistriks, praegu osalen rahvaspordiüritustel ja veteranide võistlustel.

Fotograafiaga hakkasin tegelema koolipäevil, vist kuskil 6.-7. klassis, kui vanaema-vanaisa ostsid mulle fotoaparaadi Smena. Esialgu tegin must-valgeid pilte, aga peagi lisandus värviliste diapositiivide pildistamine (neid sai pimedas toas seinale vaadatud). Peagi ostsin teise Smena veel, ühel oli sees must-valge film, teisel diapositiivid. Esialgu viisin filmid ilmutada ateljeesse Põltsamaale, pildid ilmutasin ise, peagi ilmutasin ise ka filme. Diapositiive ilmutati Tartus. 1994.aastal ostsin oma esimese nö. seebikarbi, millega sai siis tehtud juba värvifotosid. 2002.aastal ostsime koolile digifotoaparaadi, seda kasutasin koolivälisel ajal ka isiklikuks otstarbeks. 2007.aastal ostsin omale peegelkaamera ja sellega teen pilte siiani ja ilmselt edaspidigi.

Pildistan selleks, et talletada ajalugu, et ka aastate pärast oleks hea vaadata ja meenutada, mis elus on ette tulnud. Ka nüüd digifotode ajastul lasen ikka pildid ka paberile teha ja panen albumitesse kronoloogilises järjekorras. Kõik digipildid on salvestatud DVD-dele ja plaadid on kleebitud albumite taha. Võtan ikka hoogu, et ka vanad diapositiivid ja filminegatiivid ära digitaliseerida, slaidiskanner on selleks olemas. See on tüütu ja aeganõudev, aga katsun sellel õppeaastal ära teha.